AMSTERDAM - Ajax maakt dinsdag bekend of het Marko Pantelic inlijft. De bijna 31-jarige spits onderging maandagmiddag het eerste deel van de medische keuring.

Hij wordt maandagavond verder onderzocht. De aanvaller tekent een contract bij de 29-voudig landskampioen als hij behalve fysiek in orde ook wedstrijdfit is.

Pantelic is naar eigen zeggen klaar voor de overgang naar Ajax. De aanvaller beweert dat hij zijn conditie onder meer op peil heeft gehouden bij Rode Ster Belgrado.

De spits verliet aan het einde van het seizoen Hertha BSC omdat hij geen overeenstemming over een nieuw contract kon bereiken.

Ajax kan de aanvaller daardoor transfervrij overnemen. Pantelic scoorde in 109 competitieduels 44 keer voor Hertha BSC. Hij speelde eerder onder meer voor Paris Saint Germain, Celta de Vigo en Rode Ster Belgrado.

Bodul

Ajax verhuurt Darko Bodul voor de rest van het seizoen aan Sparta. Bristol City mag Evander Sno een jaar lenen. Jeffrey Sarpong hoopt voor dinsdag 18.00 uur, als de transfermarkt sluit, een huurcontract bij FC Volendam te tekenen.

Jan-Arie van der Heijden en Daley Blind hebben nog geen tijdelijke werkgever gevonden. Er bestaat een mogelijkheid dat ze net als een aantal spelers van Jong Ajax een seizoen voor Haarlem gaan voetballen.

Oleguer en George Ogararu hebben maandag nog geen nieuwe werkgever gevonden. Oleguer schermt met buitenlandse interesse, maar dat heeft nog niet tot een vertrek geleid.