ENSCHEDE - FC Twente versterkt zich voor de rest van het seizoen met de centrumspits Luis Wellington. De 21-jarige Braziliaan komt waarschijnlijk op huurbasis over van Bundesligaclub 1899 Hoffenheim.

Hij moet nog medisch worden gekeurd. Trainer Steve McClaren heeft bij FC Twente al de beschikking over de centrumspitsen Blaise N'Kufo en Luuk de Jong.

Bjarni Vidarsson verlaat FC Twente voor het Belgische KSV Roeselare.

De club uit Enschede nam de voetballer uit IJsland vorig jaar over van Everton. Hij kon mede door blessureleed nooit overtuigen bij FC Twente.

FC Groningen

FC Groningen heeft een opvolger voor de naar Hamburg SV vertrokken Marcus Berg gevonden. De club huurt dit seizoen de Deense centrumspits Morten Nordstrand van FC Kopenhagen.

FC Groningen heeft ook een optie tot koop bedongen. Nordstrand maakte de afgelopen seizoenen in eigen land 45 doelpunten in 99 competitiewedstrijden.

Hij scoorde in acht interlands driemaal. FC Groningen probeerde Nordstrand vier jaar geleden al binnen te halen. De spits was het vorige seizoen met 16 treffers topschutter van de Deense competitie.

Bodul

Sparta huurt Darko Bodul voor de rest van het seizoen van Ajax. De 21-jarige centrumspits speelde tot dusver slechts één wedstrijd in de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Hij komt bij Ajax voorlopig niet voor in de plannen van hoofdtrainer Martin Jol.

De technische leiding van Ajax vindt het belangrijk dat de in Sarajevo geboren aanvaller ervaring in de eredivisie opdoet. Hij speelde vorig seizoen voor Jong Ajax. Bodul staat nog tot de zomer van 2011 bij Ajax onder contract.