AMSTERDAM - Trond Sollied is de eerste trainer in de eredivisie die moet uitzien naar een andere baan. Heerenveen en de Noorse oefenmeester gaan 'in goed overleg' per direct uit elkaar.

Dat meldt de Friese club maandag op de eigen website. Heerenveen verloor zondag met 2-0 van NAC Breda, en staat daardoor na vijf speelronden in de eredivisie nog altijd op slechts één zege.

Heerenveen staat met slechts vier punten op een teleurstellende vijftiende plaats op de ranglijst. De club bereikte vorige week wel de groepsfase van de Europa League door PAOK Saloniki uit te schakelen.

KNVB-beker

Sollied, eerder trainer van onder meer Club Brugge en Rosenborg, volgde bij Heerenveen vorig seizoen Gert-Jan Verbeek op. Hij won met de Friese club de KNVB-beker, door in de finale FC Twente te verslaan.

De Jonge

Ook Sollieds assistent Chris van Puyvelde verlaat het Abe Lenstra Stadion. Hoofd opleidingen Jan de Jonge wordt voorlopig interim trainer bij Heerenveen. Ook beloftentrainer Johnny Jansen gaat zich met het eerste elftal bezighouden.

Heerenveen laat weten het vertrek van Sollied te betreuren, maar noemt het wel "onvermijdelijk". Sollied had nog een contract tot het einde van het seizoen.

Foppe de Haan

De directie laat ook weten dat Foppe de Haan beschikbaar is om de nieuwe technische staf bij te staan. Het is onduidelijk hoe de oud-trainer van Heerenveen en Jong Oranje dat gaat doen.