AMSTERDAM - Rafael van der Vaart blijft bij Real Madrid. De aanvallende middenvelder heeft van trainer Manuel Pellegrini alsnog het verzoek gekregen om niet naar een andere club uit te kijken.

De oefenmeester is van mening dat zijn selectie met het vertrek van Wesley Sneijder en Arjen Robben al voldoende is uitgedund.

Van der Vaart kreeg van alle Nederlandse voetballers bij Real Madrid als eerste te horen dat hij ondanks een doorlopend contract niet meer welkom was bij de selectie van het eerste elftal.

Hij stond in de belangstelling van enkele Engelse clubs. Hij blijft echter liever bij Real Madrid. ''Van der Vaart wil voorlopig voor zijn kansen bij Real Madrid knokken'', laat zijn advocaat Robert Geerlings weten.

Tegenover VI.nl spreekt de advocaat de verhalen tegen dat Van der Vaart maandag door zijn werkgever mogelijk nog als ruilmiddel wordt ingezet in een ultieme poging om Franck Ribéry los te weken bij Bayern München. ''Het is officieel dat Rafael bij Real Madrid blijft.''

Oranje

De vice-aanvoerder van het Nederlands elftal heeft de intentie om het seizoen bij Real Madrid af te maken. Hij kan in de winterstop van mening veranderen als hij weinig speeltijd bij het Spaanse sterrenensemble krijgt.

Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal heeft namelijk al vaak aangeven dat hij het belangrijk vindt dat zijn spelers vaak bij hun clubs in actie komen. Ook Van der Vaart wil graag met Oranje naar de WK in Zuid-Afrika. Bij Real staan ook nog de Nederlanders Ruud van Nistelrooij en Royston Drenthe onder contract.