AMSTERDAM - Real Madrid wil op de laatste dag de puntjes op de i te zetten in de transferzomer. Met een alles-of-niets-bod hoopt 'De Koninklijke' alsnog Franck Ribéry over te nemen van Bayern München.

Volgens de krant AS komt Real in de loop van maandag met een bod van zestig miljoen euro. Anders dan in Nederland en in Engeland sluit de markt in Spanje wel gewoon middernacht.

Real Madrid-president Florentino Pérez sloeg in het verleden vaak zijn slag op het laatste moment. Na Ronaldo (2002) en Sergio Ramos (2005) zou Ribéry de derde deadline day-deal zijn.

Van der Vaart

Mocht Bayern het bod op Ribéry weigeren, dan schudt Pérez zijn joker uit de mouw: Rafael van der Vaart. Der Rekordmeister zou de Franse draaischijf alleen willen laten gaan als er meteen een adequate vervanger klaar staat.

De bestuurders van Bayern en Real gunden elkaar deze zomer het licht in de ogen niet door het getrek van Real aan Ribéry, maar de gemoederen zijn bedaard door de rimpelloze transfer van Arjen Robben naar Bayern.

Tottenham

Overigens wordt Van der Vaart maandag in Engelse kranten gelinkt aan Tottenham Hotspur, dat een vervanger zoekt voor de geblesseerde Luka Modric.