INDIANAPOLIS - Jorge Lorenzo heeft zondag de Grote Prijs van Indianapolis in de MotoGP gewonnen. De Spaanse wegracer van Yamaha profiteerde optimaal van de misstap van Valentino Rossi.

De Italiaanse leider in het wereldkampioenschap ging op het hobbelige circuit onderuit en kon de race niet afmaken.

Lorenzo boekte zijn derde grand-prixzege van het seizoen. De jonge Spanjaard kwam met grote voorsprong over de finishlijn.

Hij bracht zijn achterstand in de titelstrijd op Rossi terug tot 25 punten. Alex de Angelis uit San Marino besliste het duel om de tweede plaats met de Amerikaan Nicky Hayden in zijn voordeel.

250 cc

Marco Simoncelli doet er alles aan om zijn wereldtitel in de 250 cc te prolongeren. De Italiaan won de race in Indianapolis en liep verder in op klassementsleider Hiroshi Aoyama uit Japan, die tweede werd. De Spanjaard Alvaro Bautista finishte als derde.

Simoncelli is na een rampzalig begin van het seizoen bezig met een inhaalrace. Hij boekte op het Amerikaanse circuit zijn derde zege in vier races en is Aoyama genaderd tot 27 punten.

125 cc

Pol Espargaro heeft zondag de Grote Prijs van Indianapolis in de 125 cc-klasse op zijn naam gebracht.

De Spaanse motorcoureur bleef op zijn Derby de Aprilia-rijders Bradley Smith (GBr) en Simone Corsi (Ita) iets voor. De verschillen waren klein in de top vijf.