NIJMEGEN - VVV-Venlo begint patent te krijgen op gelijkspelen. De nieuwkomer in de eredivisie sloot alle duels van dit seizoen met een gelijkspel af. Zaterdagavond in het Gofferstadion in Nijmegen volgde de vijfde: 1-1.

NEC kreeg volop kansen om de Venlonaren de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen, maar strandden op een doelman uit hun eigen stad: Dennis Gentenaar. Met een aantal prachtige reflexen redde hij weer een punt voor VVV.

De Limburgers hadden in de eerste helft aan één opleving voldoende om met voorsprong te gaan rusten. Verdediger Niels Fleuren ontfutselde de onzekere Mitchell Burgzorg, vervanger van de geschorste Niels Wellenberg, op hardhandige wijze de bal.

Achmed Ahahaoui stuurde Keisuke Honda op avontuur, die met een loepzuivere voorzet spits Sandro Calabro een niet te missen kopkans gaf: 0-1.

Felle duels

Het was ook de enige aanval voor rust die de moeite waard was, want NEC en VVV vochten vooral felle duels met elkaar uit.

Arbiter Michel Winter had zijn handen vol en kreeg het Nijmeegse publiek tegen zich toen hij weigerde de thuisclub een strafschop te geven na een vermeende overtreding op Erton Fejzullahu.

Het was een van de weinige keren dat de aanhang opveerde, want het was pover wat NEC voor rust liet zien. Alleen bij een kopbal van Björn Vleminckx, van de lijn gehaald door Michael Timisela, waren de Nijmegenaren echt gevaarlijk.

Stormloop

De verwachte stormloop van NEC na rust leverde al snel resultaat op. Verdediger Ramon Zomer gaf de bal zoveel effect mee, dat die buiten bereik van Gentenaar in de bovenhoek verdween: 1-1.

De thuisclub had daarna het duel moeten beslissen, maar Lorenzo Davids, Lasse Schöne, Moestafa El-Kabir en Fejzullahu waren of onzorgvuldig in de afwerking of vonden de uitblinkende doelman Gentenaar op hun weg.