MUNCHEN - Louis van Gaal kan opgelucht ademhalen. Met dank aan Arjen Robben. Met Bayern München behaalde de Nederlandse trainer zaterdag zijn eerste zege in de Bundesliga.

Robben, net binnengelopen uit Madrid, nam zaterdagavond als invaller twee van de drie treffers van Bayern München in de topper tegen titelverdediger VfL Wolfsburg voor zijn rekening. Bayern München won in de Allianz Arena met 3-0.

Het was de eerste competitiezege van Van Gaal met Bayern. De Zuid-Duitse club had met twee gelijke spelen en een nederlaag de slechtste competitiestart in 43 jaar achter de rug. Zaterdag moest er gewonnen worden.

Van Gaal liet doelman Michael Rensing op de bank en posteerde de 35-jarige Jörg Butt tussen de palen. Edson Braafheid, Arjen Robben en de Franse vedette Franck Ribery begonnen op de bank. Alle drie vielen ze in.

Gomes

Bayern München nam in de eerste helft een voorsprong door aanvaller Mario Gomez. In de tweede helft verschenen Robben, Braafheid en Ribery op het veld.

Robben nam de topclub aan de hand en zorgde met twee treffers voor een uitgelaten stemming. Door de zege staat Bayern München nu zevende op vijf punten van leider Leverkusen.