ROTTERDAM - Voor Edith Bosch zijn de wereldkampioenschappen judo in Rotterdam op een fiasco uitgelopen.

De winnares van het brons op de Olympische Spelen van Peking verloor al in de tweede ronde van de klasse tot 70 kilogram van de onbekende Yuri Alvear uit Colombia.

Bosch opende zaterdagochtend nog met een zege op Lkhamdegd Purevjargal uit Mongolië, de nummer drie van Azië.

Medaille

De Nederlandse ploeg won de afgelopen dagen in Rotterdam slechts één medaille. Elisabeth Willeboordse veroverde vrijdag zilver in de klasse tot 63 kilogram.

Tijdens de vorige wereldkampioenchappen in Rio de Janeiro vielen vier judoka's in de prijzen. Ruben Houkes won goud. Edith Bosch, Elisabeth Willeboordse en Guillaume Elmont stapten met brons op het vliegtuig.

De la Croes

Voor Marvin de la Croes zijn de wereldkampioenschappen judo na twee ronden voorbij. De twintigjarige Arnhemmer verloor zaterdag in de tweede van de klasse tot 90 kilogram van David Alarza uit Spanje.

Hij won in de eerste ronde nog wel van Chingiz Mamedov uit Kirgizstan.

Prestaties

De la Croes kon in een volgepakt sportpaleis Ahoy niet breken met de matige prestaties van de Nederlandse mannen op de WK.

Dex Elmont (-66 kg) strandde eveneens in de tweede ronde. Ruben Houkes (-60 kg), Aziz Mesaoudi (-66 kg) en Guillaume Elmont (-81 kg) overleefden de eerste ronde niet.