MONTE CARLO - FC Barcelona heeft vrijdagavond in Monaco de Europese Supercup gewonnen. De winnaar van de Champions League had tegen Sjachtar Donetsk wel extra tijd nodig om te scoren.

In de verlenging (115e minuut) maakte invaller Pedro Rodriguez het enige doelpunt: 1-0. Voor Barcelona is het na 1992 en 1997 de derde Supercup en na de Spaanse Supercup al de tweede prijs dit seizoen.

Het Catalaanse sterrenteam had gedurende de hele wedstrijd tegen UEFA Cup-winnaar Sjachtar Donetsk het betere van het spel.

Weinig kansen

Alleen in de afronding waren de Spanjaarden niet erg succesvol. De Oekraïense verdediging, onder leiding van Dmitro Tsjigrinski, gaf weinig kansen weg. Tsjigrinski speelde overigens een bijzondere laatste wedstrijd voor Sjachtar, hij stapt na deze afscheidswedstrijd over naar FC Barcelona.

Barça-sterspeler Lionel Messi was een aantal keren dicht bij een treffer, maar vond steeds doelman Andri Piatov op zijn weg. De Argentijnse international stond wel aan de basis van de enige treffer. Hij zette Pedro, in het veld gekomen voor de tegenvallende Zlatan Ibrahimovic, in de slotfase van de verlenging via een één-tweetje in scoringspositie.