VOLENDAM - NEC komt langzaam op toeren. Na twee achtereenvolgende overwinningen op FC Utrecht en FC Twente werd vrijdagavond ook Volendam verslagen, al gebeurde dat uiterst moeizaam in het palingdorp: 2-3.

Volendam leek aanvankelijk niet meer dan een opwarmertje voor NEC, dat volgende week voor de UEFA-beker aantreedt tegen Wisla Krakow. De Nijmegenaren leken op een grote zege af te gaan tegen het verdedigend soms zwakke Volendam. Nadat Zonneveld de kruising had geraakt, was het Schuurman die al na 13 minuten op aangeven van De Nooijer 0-1 inschoot. De Freitas was nog op doelman Van Westerop gestuit, voordat Hersi zeven minuten na de openingstreffer na een fraaie actie de voorsprong tot 0-2 verhoogde.

In die fase leek NEC met de bij vlagen uitblinkende Hersi en De Nooijer over Volendam heen te lopen. Verder dan een schot van Esajas, dat subliem werd gepareerd door doelman Gentenaar, was Volendam niet gekomen.

Buitenkant paal

De ommekeer leek te komen na een handige actie van Steur. Wielaert haalde de technisch bekwame linkerspits onderuit, waarna Buys vanaf elf meter de achterstand kon verkleinen tot 1-2. Esajas was korte tijd later zelfs de gelijkmaker nabij, maar zijn diagonale inzet ketste af op de buitenkant van de paal.

Volendam nam na rust het initiatief. De ploeg gooide alles op de aanval en sloeg meteen toe. Nadat Ebbinge de dreigende Putter omver had getrokken, mocht Buys opnieuw vanaf de stip doelman Gentenaar verslaan (2-2).

Ondanks het Volendamse opportunisme moest de ploeg zich alsnog neerleggen bij een nederlaag. Een prima pass van Hersi werd 20 minuten voor tijd verzilverd door de snelle Ax: 2-3.