SPA-FRANCORCHAMPS - Wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton heeft vrijdag de beste rondetijd neergezet in de vrije trainingen voor de Grote Prijs van België.

De Britse autocoureur van McLaren klokte op het 7,004 kilometer lange circuit van Spa-Francorchamps 1 minuut en 47,201 seconden.

De Duitser Timo Glock was in zijn Toyota de op een na snelste. Met 1.47,217 was hij een fractie langzamer dan Hamilton. Oud-wereldkampioen Kimi Raikkonen reed in zijn Ferrari de derde tijd: 1.47,285.

Jenson Button, leider in het wereldkampioenschap, kreeg niet de juiste vaart. De Brit van Brawn GP zette de zeventiende trainingstijd op de klokken: 1.48,125.

Tijdstraf

Hamilton won vorig jaar de race op Spa-Francorchamps, maar kreeg na de wedstrijd een tijdstraf van 25 seconden en zakte daardoor naar de derde plaats.

Hamilton had in de slotfase van de wedstrijd een chicane afgesneden en daarbij de Fin Raikkonen onreglementair ingehaald.

Vettel

De Duitser Sebastian Vettel, vierde in de WK-stand, reed alleen de middagtraining. De coureur van Red Bull moet nameijk zijn motor sparen. Hij reed er vorig weekeinde in Valencia twee aan gort en heeft er voor de rest van het seizoen nog maar twee over.

Een coureur heeft voor het hele seizoen acht motoren tot zijn beschikking. Moet hij er meer gebruiken, dan is de straf bij elke race tien plaatsen naar achteren in de startopstelling. Vettel zette in de middagsessie de tiende tijd neer: 1.47,602.