ROTTERDAM - Guillaume Elmont is vrijdag al in de eerste ronde van de wereldkampioenschappen judo uitgeschakeld.

De Amsterdammer verloor in de klasse tot 81 kilogram van de Braziliaan Nacif Elias. De wedstrijd eindigde onbeslist, waarna de scheidsrechters Elias als winnaar aanwezen.

Elmont kon zich niet vinden in het oordeel van de arbitrage. ''Ik vond dat ik meer acties dan mijn tegenstander maakte. Maar ik had het ook niet zo ver moeten laten komen. Hij deed het slim, maar had eigenlijk moeten verliezen'', stelde de wereldkampioen van 2005.

Arens

Maarten Arens, bondscoach van de mannen, was teleurgesteld in Elmont. ''Hij had het nooit zo ver moeten laten komen. Hij had moeten zorgen dat er iets op het scorebord stond'', zei hij.

Arens presteert tot dusver voor eigen publiek teleurstellend met de mannenploeg. Ruben Houkes en Aziz Mesaoudi lagen woensdag al tijdens hun eerste optreden op de rug.

Dex Elmont, het jongere broertje van Guillaume, overleefde donderdag de tweede ronde niet.

Grol

Marvin de la Croes komt zaterdag nog uit in de klasse tot 90 kilogram. Henk Grol (-100) en Grim Vuijsters (+100) sluiten zondag namens Nederland af.

Grol verschijnt niet fit op de tatami. Hij scheurde een maand geleden een knieband, maar wil het voor eigen publiek toch proberen. 

Houkes

Ruben Houkes (-60 kg), Aziz Messaoudi (-66 kg), Dex Elmont (-73) en Deborah Gravenstijn (-57 kg) stelden woensdag en donderdag teleur.

Birgit Ente (-48) en Kitty Bravik (-52) eindigden als zevende. De Nederlandse ploeg won op de laatste WK in Rio de Janeiro eenmaal goud en driemaal brons.