NEW HAVEN - Nikolai Davidenko en Svetlana Koeznetsova hebben donderdag het veld geruimd bij het tennistoernooi van New Haven, waar ze respectievelijk het mannen- en vrouwenveld aanvoerden.

Davidenko verdween door een nederlaag in drie sets tegen de Amerikaan Sam Querrey: 3-6 6-3 4-6. Koeznetsova verloor in drie sets van de Française Amélie Mauresmo: 6-7 6-2 3-6.

Koeznetsova, dit jaar winnares van de Open Franse titelstrijd op Roland Garros, verloor de eerste set in de tiebreak met 9-11. De Russin herstelde het evenwicht door de tweede set snel naar zich toe te trekken. Ze kon die lijn echter niet doortrekken.

Mauresmo won alsnog en treedt in de halve finale aan tegen de Russin Elena Vesnina. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Deense titelverdedigster Caroline Wozniacki en de Italiaanse Flavia Pennetta.

Querrey

Sam Querrey deed in de aanloop naar de US Open, die maandag begint, goede zaken tegen Davidenko. De Rus is op de US Open als achtste geplaatst. ''Ik had geen kans door zijn goede eerste opslag'', analyseerde Davidenko zijn nederlaag.

Querrey treft in de halve eindstrijd de Argentijn Jose Acasuso. De andere partij om een finaleplaats gaat tussen de Rus Igor Andrejev en de als tweede geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco.