BAKOE - FC Twente heeft de groepsfase bereikt van de Europa League. De Enschedese club kwam donderdagavond in Bakoe in de return tegen zijn Azerbeidzjaanse opponent FC Karabach niet serieus in problemen.

Het duel eindigde in 0-0. Twente had vorige week thuis met 3-1 gewonnen. Karabach was voor eigen publiek lang de betere ploeg.

Voor aanvang had de club een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Twente voor onder meer een jeugdopleiding en sociale projecten, maar tijdens de wedstrijd was van die vriendschappelijke betrekkingen weinig te merken. Karabach wilde winnen en viel hartstochtelijk aan.

Boschker

Dat resulteerde in kansen maar met dank aan doelman Sander Boschker, die onder meer een gevaarlijke kopbal van Aslan Kerimov en een inzet van Voegar Nadirov onschadelijk maakte, niet in treffers.

Aanvaller Vafif Dzavadov raakte voor rust de paal. In de tweede helft deed Kenneth Perez, ingevallen voor Theo Janssen, hetzelfde. Dat markeerde de kentering in de wedstrijd.

Counter

Karabach begon allengs minder te geloven in eigen kunnen, de aanvalslust verslapte. Twente kreeg meer balbezit en controle. Waakzaamheid bleef geboden bij snelle counters van de thuisclub.

Ruim voor het laatste fluitsignaal van de Roemeense scheidsrechter Alexandru Deaconu kon trainer Steve McClaren er echter al vanuit gaan dat het Europese seizoen een verlenging zou krijgen.