MONACO - UEFA-voorzitter Michel Platini heeft donderdag opnieuw gepleit voor een extra scheidsrechter bij voetbalwedstrijden. De Fransman zei dit naar aanleiding van de ophef die is ontstaan rond de schwalbe van Arsenal-speler Eduardo woensdag tegen Celtic.

De Kroatisch international versierde een strafschop door theatraal naar de grond te gaan zonder geraakt te worden door doelman Artur Boruc van de club uit Glasgow.

Hij benutte het cadeautje vervolgens zelf en zijn club Arsenal versloeg Celtic met 3-1.

Platini gaf aan dat hij al jaren strijdt voor meer arbiters: ''Er wordt al jaren vals gespeeld. Ik heb liever dat een extra scheidsrechter iets meteen constateert dan dat een speler wordt geschorst naar aanleiding van televisiebeelden.''

Fopduik

Celtic-speler Massimo Donati meende na afloop van de wedstrijd dat Eduardo geschorst diende te worden voor zijn fopduik. De Schotse voetbalbond steunde het voorstel van Donati.

Zelfs Arsenal coach Arsene Wenger gaf toe dat het absoluut geen penalty was en zou er geen moeite mee hebben wanneer Eduardo voor een aantal wedstrijden wordt uitgesloten.

''Als het duidelijk op tv te zien is, moet de UEFA stappen ondernemen tegen Eduardo en hem schorsen'', aldus de Franse oefenmeester.