AMSTERDAM - Valencia is niet meer in de markt voor Jonathan de Guzman. Spaanse media melden dat de club toch heeft besloten om Ever Banega te behouden.

De middenvelder van Feyenoord had het vertrek van de Argentijn naar Everton moeten opvangen.

De 21-jarige Banega en Valencia besloten volgens plaatselijke media uiteindelijk toch om hun samenwerking te continueren.

Door het afhaken van Valencia lijkt Chelsea de grootste kanshebber op de handtekening van het Rotterdamse jeugdproduct. De Londenaren zullen hoogstwaarschijnlijk een dezer dagen een bod uitbrengen.

Fysieke gesteldheid

Technisch directeur Frank Arnesen is bijzonder gecharmeerd van de geboren Canadees. Er zouden intern echter vraagtekens gezet zijn bij de fysieke gesteldheid van de middenvelder.

Vorig seizoen kwam De Guzman door een zware meniscusblessure slechts twee duels in actie voor Feyenoord. Hierdoor haakte destijds Manchester City, dat negen miljoen voor de spelmaker overhad, ook af.

Uitlenen

Wanneer het tot een overeenkomst tussen beide teams komt, zal De Guzman waarschijnlijk uitgeleend worden.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Chelsea de mogelijkheden van zo'n constructie onderzoekt. Een mogelijke verhuur aan Feyenoord behoort tot de opties.

Lage transfersom

De Feyenoorder is financieel interessant, omdat zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Een hoge transfersom valt daarom niet te verwachten.

De Rotterdammers zullen door hun miljoenenschuld blij zijn met elk bedrag dat ze voor de speler kunnen ontvangen.