AMSTERDAM - NEC verhuurt Jhonny van Beukering komend seizoen aan De Graafschap. De 25-jarige aanvaller is blij met de overstap naar de Jupiler League.

In Nijmegen heeft Van Beukering geen basisplaats en aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract af. Bij De Graafschap keert hij terug in een vertrouwde omgeving.

Van Beukering speelde voor hij naar NEC kwam vier seizoenen op De Vijverberg. In 2007 verhuisde hij naar De Goffert, waar hij de afgelopen twee seizoenen 15 maal scoorde in 47 competitieduels.

Mooie jaren

"Ik heb er twee heel mooie jaren gehad en UEFA Cup-voetbal gespeeld", aldus de speler op de website van NEC. "Ik heb zojuist afscheid genomen van alle spelers en de mensen in De Goffert, hen alle succes gewenst voor dit seizoen en nu ben ik onderweg naar Doetinchem."

Bij De Graafschap maakte van Beukering in drie Eerstedivisieseizoenen en één Eredivisieseizoen 49 doelpunten in 92 competitieduels. "Dit is voor alle partijen de beste oplossing", zegt Van Beukering over zijn transfer.

"'Ik wil gewoon voetballen en de club is heel duidelijk naar me geweest. Bij De Graafschap kom ik in een vertrouwde omgeving en ben ik ook nog eens dicht bij huis."