ROTTERDAM - Dex Elmont en Deborah Gravenstijn zijn donderdag al in de tweede ronde van de wereldkampioenschappen judo in Rotterdam uitgeschakeld.

De 25-jarige Emont kon niet voorkomen dat hij door Marcel Troedov uit Moldavië op zijn rug werd gegooid.

Hij was in zijn eerste partij in de klasse tot 73 kilogram nog wel te sterk geweest voor Alejandro Clara uit Argentinië.

De snelle uitschakeling van Elmont in sportpaleis Ahoy was opnieuw een tegenvaller voor de Nederlandse ploeg. Ruben Houkes verloor woensdag al in de eerste ronde zijn wereldtitel in de klasse tot 60 kilogram.

Gravenstijn

Ook voor judoka Gravenstijn zijn de wereldkampioenschappen geen succes geworden. De 35-jarige Rotterdamse verloor donderdag in de tweede ronde van de klasse tot 57 kilogram van Morgane Ribout uit Frankrijk.

Gravenstijn, winnares van het olympisch zilver, was vrijgeloot voor de eerste ronde.

Bravik

Kitty Bravik heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales. De beste Nederlandse in de klasse tot 52 kilogram verloor in de kwartfinale kansloos van Jo Song Hui uit Noord-Korea. Ze strijdt verder in de herkansing en heeft nog uitzicht op een bronzen medaille.

Bravik was in de eerste ronde vrijgeloot en won tijdens haar eerste optreden op de WK overtuigend van de Noorse Sanna Askelöf. Met een zege op de Portugese Joana Ramos verdiende ze een plaats in de kwartfinale.

Bravik is de enige overgebleven Nederlandse judoka.