WINDOR - De Nederlandse springruiters zijn bij de Europese titelstrijd in Windor woensdagavond goed begonnen aan de landenwedstijd.

In het eerste onderdeel, het jachtspringen, vestigden Harry Smolders (met Exquis Walnut de Muze) en Angelique Hoorn (Blauwendraad's O'Brien) zich in de top van het individuele klassement. In de teamrangschikking is het Oranje-kwartet voorlopig tweede achter Zwitserland.

Albert Zoer (Okidoki) en Marc Houtzager (Opium VS) staan voorlopig in de middenmoot, maar ook bij hen is het verschil met de nummer één Pius Schwizer (Ulysse), die 12.500 euro kreeg voor de beste tijd, vrij minimaal. De beslissing in de landenwedstrijd valt vrijdag.

Afwachten

Smolders maakte zijn debuut op een internationaal kampioenschap. Voorlopig is hij de beste Nederlander, derde. ''Laten we maar even afwachten hoe het er straks aan het einde van de rit voorstaat'', zo temperde hij de verwachtingen.

Wel was de Brabander positief over de start van Oranje. ''Mijn gevoel is super. Het liep allemaal heel goed. Mijn paard wandelde als het ware over de hindernissen. De afspraak was dat we aanvallend zouden rijden, zonder overdreven risico's te nemen. Zo hadden we het afgesproken met bondscoach Rob Ehrens. Ik denk dat het goed is uitgepakt.''

Niet klagen

Dat vond ook Angelique Hoorn, die als eerste Nederlandse starter een goed resultaat neerzette en als vierde eindigde. ''We mogen niet klagen. Over het begin ben ik tevreden.''