LONDEN - Arsenal heeft zich overtuigend geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De sierlijke Londense ploeg was woensdagavond ook voor eigen publiek te sterk voor het goedwillende Celtic: 3-1.

Robin van Persie mocht vanaf de reservebank toekijken.

Fiorentina - na de 2-2 uit nu 1-1 tegen Sporting - Olympiakos Piraeus en VfB Stuttgart mogen ook meedoen in de jacht op het grote geld.

Apoel Nicosia, de werkgever van Joost Broerse (ex-Groningen en FC Utrecht) , is een opmerkelijke naam in de Europese elite. De Cyprioten kwalificeerden zich ten koste van FC Kopenhagen.

Eduardo

In Londen opende Eduardo de score na een klein half uur. Hij schoot een strafschop binnen. Emmanuel Eboué besliste het duel in het begin van de tweede helft: 2-0. De Russische spits Andrej Arsjavin gaf het publiek meer waar voor zijn geld, twee minuten nadat hij was ingevallen voor Eduardo: 3-0.

Massimo Donati deed nog iets terug in blessuretijd. Oud-Ajacied Thomas Vermaelen speelde de hele wedstrijd bij Arsenal, Glenn Loovens bij Celtic. Van Persie bleef toeschouwer en genoot van zijn rustdag.

Fiorentina kreeg het in de slotfase knap benauwd tegen Sporting. De Portugezen waren in Florence eigenlijk gedwongen voortdurend aan te vallen en zagen de lust daartoe beloond met de belangrijke treffer van Joao Moutinho tien minuten voor rust.

Jovetic

Tien minuten erna stelde Stevan Jovetic de Italiaanse aanhang gerust met de gelijkmaker. Daar bleef het bij, ook al drong Sporting verbeten aan.

Apoel moest tegen de Denen een achterstand van 0-1 wegwerken en deden dat: 3-1. Kamil Kosowski had al na twee minuten succes. Michael Chrysostomous maakte er een kwartier later 2-0 van vanaf de strafschopstip.

Broerse

Dame Ndoye deed snel iets terug maar Chrysostomous bepaalde de ruststand op 3-1. Dat was ook de eindstand. Broerse maakte het duel van begin tot eind mee.

Stuttgart blameerde zich met de 0-0 in Duitsland tegen Timisoara, maar kon het lijden na de 2-0 in Roemenië. Olympiakos won ook in Griekenland van Sheriff Tiraspol, nu met 1-0 door een doelpunt van Kostas Miroglou.