BRATISLAVA - Na de 5-0-overwinning in de heenwedstrijd, kan Ajax donderdag in het tweede duel met Slovan Bratislava kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League eigenlijk niet meer ontgaan.

En dus stelt coach Martin Jol in de Slowaakse hoofdstad andere doelen: '' We hebben een naam hoog te houden hier'', sprak hij.

''Niet alleen voor onszelf als club, maar een goed resultaat is ook voor het Nederlandse voetbal belangrijk.''

Jol is daarom niet van plan om spelers te sparen, al bleven Ismaïl Aissati en Dennis Rommedahl in Amsterdam achter. Aissati zit middenin de ramadan, Rommedahl krijgt rust na een lange reeks van wedstrijden.

Silva

Ook Bruno Silva bleef thuis, de rechtsback uit Uruguay is ziek. De oefenmeester heeft George Ogararu als vervanger van Silva opgenomen in zijn selectie van negentien man.

Eyong Enoh en Thimothée Atouba, die zondag in de competitiewedstrijd tegen Sparta rust kregen, keren terug in de selectie. Oleguer, Evander Sno en Rasmus Lindgren maken opnieuw geen deel uit van de groep. Zij mogen vertrekken bij Ajax.

Snode plannen

''Een groot deel van de zorgen die je normaal hebt, zijn door de 5-0 weggenomen'', erkende Jol. ''Maar je weet natuurlijk nooit welke snode plannen een tegenstander heeft.

Het liefst krijgen we hier geen doelpunten tegen en maken we er zelf één of twee. Maar ik kan er ook mee leven als we doorgaan met een gelijkspel.''