LONDEN - De Engelse voetbalbond FA wil levenslange stadionverboden voor de voetbalfans die dinsdagavond betrokken waren bij ernstige rellen bij de bekerwedstrijd tussen West Ham United en Millwall.

Supporters gingen voor de wedstrijd al buiten het Upton Park-stadion in Londen met elkaar op de vuist.

Tijdens de wedstrijd stormden relschoppers tot twee keer toe het veld op nadat West Ham in de extra tijd op voorsprong was gekomen tegen derdedivisionist en stadsrivaal Millwall. De wedstrijd eindigde in 3-1.

Neergestoken

De politie arresteerde minstens tien raddraaiers. Een 44-jarige man werd neergestoken, maar verkeert in stabiele toestand.

Volgens ooggetuigen vlogen de bakstenen in het rond en ontstonden overal brandjes. De politie, die 200 dienders inzette en 20 agenten te paard, sprak van voorbedachte rade. ''Het ziet er naar uit dat dit was gepland'', aldus een woordvoerder.

Bekijk beelden van de ongeregeldheden buiten het stadion en op het veld

Hysterie

Londen leek dinsdagavond even terug in de jaren zeventig en tachtig toen bloedige rellen tussen supportersgroepen schering en inslag waren. Malcolm Clarke, voorzitter van de FA, erkende woensdag dat dit een serieus incident is, maar dat er gewaakt moet worden voor ''hysterische en overtrokken reacties''.

Het was de eerste keer in vier jaar dat Premier League-club West Ham en aartsrivaal Milwall, dat uitkomt in de League One, weer tegenover elkaar stonden.