ROTTERDAM - In een uitverkochte Kuip gaat zowel Feyenoord als PSV zondag tijdens hun onderlinge ontmoeting op zoek naar eerherstel. De thuisclub wil zich revancheren voor de tegenvallende seizoenstart. De kampioen hoopt dat het de pijn van de smadelijke nederlaag tegen Monaco (1-2) ietwat kan verzachten.

De grootste druk ligt bij Feyenoord. De huidige nummer zes van de eredivisie dreigt al vroeg in het seizoen de aansluiting met koploper Ajax te verliezen. Na vier wedstrijden is het verschil al tot vijf punten opgelopen. Na een nederlaag tegen PSV zal de discussie over het aankoopbeleid en het gedwongen vertrek van enkele toonaangevende spelers opieuw uitgebreid worden uitgevoerd.

Ook het functioneren van trainer Bert van Marwijk en technisch directeur Rob Baan zal weer onder het vergrootglas worden gehouden. Afgaande op de training van vrijdag overweegt trainer Van Marwijk met Dirk Kuijt als centrumspits te beginnen. De Katwijker speelde tot nu toe vaak pas in de slotfase van de wedstrijd op zijn favoriete positie. Centrumspits Danko Lazovic was dan al gewisseld. Van Marwijk wilde vrijdag nog niet vertellen of de Serviër tegen PSV op de bank moet plaatsnemen.

Blessures

Shinji Ono en Robin van Persie zijn van hun blessures hersteld. De Japanner ondergaat zaterdag nog een laatste test. Het is zeer de vraag of Van Persie direct in het basiselftal van Feyenoord terugkeert. Hij mist nog de scherpte van voor zijn blessure. Kees van Wonderen trainde vrijdag ook weer voluit mee. Hij ontbrak afgelopen week wegens trieste omstandigheden in de familie.

Bij PSV spraken ze de afgelopen dagen weinig over Feyenoord. De landskampioen vroeg ook zelf af hoe het nu komt dat het steeds maar niet wil lukken in de Champions League. Zowel enkele toonaangevende spelers als de trainer twijfelt over of de selectie wel over de voor de Champions League benodigde kwalititeiten beschikt.

Johann Vogel ondergaat zaterdag een laatste test. Hij heeft nog steeds last van een dijbeenblessure. Voor Kasper Bogelund komt het duel in De Kuip te vroeg. Hij maakt geen deel uit van de selectie voor het duel met Feyenoord.