ALKMAAR - De Zweedse middenvelder Rasmus Elm ziet een overstap naar AZ wel zitten. De 21-jarige international heeft de landskampioen laten weten graag naar Alkmaar te willen verhuizen.

AZ gaat donderdag om de tafel zitten met zijn club Kalmar FF om over een transfer te praten.

De lange middenvelder, broertje van Heerenveen-speler Viktor Elm, stond in de belangstelling van diverse Europese clubs.

De Zweed zou Everton en Bayer Leverkusen al hebben afgezegd. Elm beloofde AZ afgelopen weekeinde een beslissing te nemen over zijn toekomst.

Overstap

Directeur voetbalzaken Marcel Brands vernam woensdag dat de middenvelder wel oren heeft naar een overstap naar de kampioen van Nederland.

Elm heeft nog een contract tot december 2010 bij Kalmar. ,,We moeten er met de club dus uit zien te komen over een transfersom'', aldus Brands, die verwacht dat de onderhandelingen met de speler zelf geen problemen zullen opleveren.

Ortiz

Brands had dinsdag ook een positief gesprek met de zaakwaarnemer van Celso Ortiz, een talentvolle middenvelder uit Paraguay.

De directeur voetbalzaken van AZ onderhandelt woensdag met Cerro Porteño, de club van Ortiz, over een transfer. De Alkmaarders zien in de Paraguayaan nog geen directe versterking voor het eerste elftal, maar wel voor het beloftenteam.

Basisspelers

De Alkmaarders hoeven vooralsnog niet te vrezen voor het vertrek van een van de basisspelers uit de ploeg van trainer Ronald Koeman. Volgens Brands bestaat wel concrete interesse in Kees Luijckx.

De middenvelder mag vertrekken uit Alkmaar, maar wilde in de voorbereiding vechten voor zijn kans. Luijckx kwam dit seizoen echter nog niet in actie in een officiële wedstrijd van AZ.

Een club uit het buitenland wil de voormalige jeugdinternational graag overnemen van AZ. Het is nog onduidelijk of Luijckx ook interesse heeft in die overstap.