BRUSSEL - Na Kim Clijsters zint ook Justine Henin op een terugkeer in het professionele tenniscircuit. Dat meldt de Belgische krant Vers l'Avenir woensdag op basis van bronnen rondom de voormalige nummer één van de wereld.

''Haar beslissing staat zo goed als vast: vanaf januari wil Juju terug in competitie komen'', weet de krant.

''In de entourage van de voormalige nummer één van de wereld wordt bevestigd dat ze de trainingen heeft hervat, maar officieel bereidt ze enkel de exhibitiewedstrijden voor die ze later dit jaar zal afwerken in Charleroi en Dubai.''

Verbaasd

Carlos Rodriguez, de voormalige coach van Henin, zei op de Belgische radio RTBF dat hij de geruchten niet gelooft.

''Er is niets dat me vertelt dat ze gaat terugkeren. We hebben daar zelfs nog nooit over gesproken. Ik ben echt verbaasd'', zei de Argentijn.

Voorbereiding

Hij bevestigde wel dat Henin traint ter voorbereiding op de wedstrijden die ze eind dit jaar speelt in Charleroi en Dubai.

''Ze traint, ja. Op de club. Twee, drie keer per week om opnieuw in conditie te komen, want ze heeft een jaar lang niet gespeeld.''

Wimbledon

Henin zette in mei 2008 een punt achter haar tenniscarrière, waarin ze nagenoeg alles won wat er te winnen valt, met uitzondering van Wimbledon.

Op haar palmares prijken 41 enkeltitels, waaronder zeven grand slams, twee keer de Masters en olympisch goud in Athene. Ze stond in totaal 117 weken op de eerste plaats van de WTA-ranglijst.