DEN HAAG - Doelman Gino Coutinho keert woensdag terug op het trainingsveld van ADO Den Haag. Trainer Raymond Atteveld wil de 27-jarige sluitpost na een roerige periode graag weer zien.

Dat maakte ADO dinsdag bekend. Coutinho kwam vorige week op vrije voeten, nadat hij bijna twee weken in de gevangenis had doorgebracht.

Begin deze maand ontdekte de politie op het perceel van Coutinho in Ens (Noordoostpolder) een professioneel ingerichte hennepplantage van 4500 planten.

Verwijderd

De doelman werd op dinsdag 4 augustus opgepakt. ADO Den Haag verwijderde de keeper direct uit de selectie. Vorige week dinsdag mocht Coutinho, die nog wel verdachte is in de zaak, de gevangenis verlaten.

Hij nam even rust en verscheen nog niet op het trainingsveld van de eredivisieclub uit Den Haag.

Gesprek

Coutinho had afgelopen donderdag een gesprek over zijn toekomst met André Wetzel. De technisch directeur van ADO wilde weinig kwijt over de inhoud van dat onderhoud, maar gaf wel aan de doelman graag snel weer terug op het veld te zien.

Coutinho, de derde doelman van ADO, maakte in de eerste competitiewedstrijd dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van ADO vanwege de blessures van Boy Waterman en Robert Zwinkels.

Na zijn arrestatie zag ADO zich genoodzaakt de transfervrije Barry Ditewig te contracteren om het keepersprobleem op te lossen. Het is nog onduidelijk of Coutinho binnenkort weer tot de wedstrijdselectie van ADO Den Haag gaat behoren.

Rentree

Atteveld zit nog altijd niet ruim in zijn doelverdedigers. Waterman maakte maandag na zes weken blessureleed zijn rentree bij de beloften, maar moest na twintig minuten alweer het veld verlaten. De voormalige jeugdinternational kreeg opnieuw last van zijn lies.

Waterman moet een rentree in het eerste elftal daardoor voorlopig uitstellen. Zwinkels, de beoogde eerste keeper van ADO, herstelt nog van een zware knieblessure.