VENLO - VVV Venlo wil voor vrijdag duidelijkheid over een eventueel vertrek van smaakmaker Keisuke Honda.

''Er zijn voldoende momenten geweest dat clubs zich konden melden, we willen niet gaan wachten tot de laatste dag'', zei voorzitter Hai Berden van de Venlose club dinsdag.

De nummer tien van de eredivisie heeft al een aantal concrete aanbiedingen gehad voor de gewilde aanvallende middenvelder.

Berden: ''We hebben aanbiedingen ontvangen die voldoen aan de vraagprijs, maar dat zijn clubs waar Honda niet naartoe wil.'' VVV vraagt 10 miljoen euro voor de 23-jarige Japanner, die al vijf keer scoorde in de competitie.

Zakenman

Maandag werd bekend dat een Nederlandse zakenman die woont en werkt in Japan de technisch vaardige linkspoot naar Feyenoord wil halen. ''Feyenoord heeft zich nog niet gemeld. In ieder geval doen wij geen zaken met investeerders, alleen met andere voetbalclubs'', luidt de reactie van Berden.

De preses geeft aan dat VVV zich al heeft georiënteerd op mogelijke vervangers. ''We hebben een aantal spelers op het oog, maar ook daar is tijd voor nodig. Te snel handelen is niet verstandig'', besluit de VVV-voorzitter.