AMSTERDAM - De Spaanse topclub Valencia staat op het punt Jonathan de Guzman aan zich te binden. Volgens Voetbal International is de deal op een haar na rond.

Jan de Visser, zaakwaarnemer van de Feyenoord-middenvelder, zit dinsdagavond aan tafel bij Valencia om de details door te spreken, aldus het voetbalweekblad.

Tegenover Sportweek laat De Visser echter andere geluiden horen. “Het is nog lang geen gedane zaak.” Volgens de zaakwaarnemer is Valencia wél geïnteresseerd, maar heeft het op dit moment niet de liquide middelen voor een transfer.

Vorm

De Guzman verkeert in grootse vorm bij de huidige koploper van de Eredivisie. Afgelopen zondag stal hij met twee treffers en een assist de show tegen Roda in het met 4-0 gewonnen duel.

Feyenoord kan het geld voor De Guzman, die volgende zomer transfervrij is, goed gebruiken. Volgens VI-hoofdredacteur Johan Derksen is de club momenteel niet in staat de salarissen van de spelers betalen.

Het transferbedrag is nog niet bekend, maar vanwege het aflopende contract zit de jackpot er niet in voor Feyenoord.

Lege plek

Bij Valencia moet De Guzman de lege plek op het middenveld opvullen, die is ontstaan na het vertrek van Ever Banega (Everton) en de zware blessure van Ruben Baraja.

De Guzman stond vorig seizoen ook al op het punt de Rotterdamse volksclub te verlaten. Toen wilde het ambitieuze Manchester City het talent inlijven, maar de Engelsen kwamen er niet uit met de directie van Feyenoord.

Blessure

Door een meniscusblessure moest de in Rotterdam opgeleide De Guzman het grootste deel van het vorige seizoen missen. Hij debuteerde voor Feyenoord in 2005.