MADRID - Ruud van Nistelrooij heeft maandagavond na meer dan een half jaar blessureleed zijn rentree gemaakt bij Real Madrid. De Nederlandse aanvaller mocht een kwartier meedoen in de wedstrijd tegen Rosenborg om de Trofeo Santiago Bernabeu. Hij verving Kaká.

De 'Koninklijke' hield de bokaal voor dit traditionele oefenduel tegen een buitenlandse club in de eigen prijzenkast door de matige Noren met 4-0 te verslaan.

De doelpunten waren van Karim Benzema (2), Lassana Diarra en 'good old' Raul.

Van Nistelrooij begon op de bank met onder anderen Mahamadou Diarra, die eveneens maanden was uitgeschakeld. De voormalige middenvelder van Vitesse viel in de slotfase ook in.

Drenthe

Hetzelfde gold voor de reserves Royston Drenthe en Arjen Robben. De laatste werd door trainer Manuel Pellegrini na een klein uur het veld werd ingestuurd om Raul af te lossen.

Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart waren in afwachting van hun transfer naar de tribune verbannen.

Sprakeloos

Ruud van Nistelrooij zei na afloop van het duel: ''Ik was diep ontroerd en sprakeloos.'' De supporters van de 'Koninklijke' gaven de Brabantse spits een warme ontvangst. ''Ze applaudisseerden al voor me toen ik begon los te lopen. En nog eens toen ik het veld opliep. Het was ongelooflijk'', liet Van Nistelrooij weten op de website van Real Madrid.

De oud-speler van PSV en Manchester United raakte op 5 november geblesseerd tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Hij moest een operatie aan zijn rechterknie ondergaan. Ruim twee maanden geleden stond de Brabantse spits voor het eerst op het trainingsveld voor de voorzichtige, eerste oefeningen.

Moeilijke momenten

''Ik heb keihard gewerkt om terug te komen en heb hele moeilijke momenten gehad. Het ergste was dat ik zes maanden niet mocht hardlopen. Ik heb elke dag uren in de sportschool geoefend. Ik mocht geen stap op het voetbalveld doen. Gelukkig kan ik dat nu allemaal achter me laten. Ik was echt verrast door de reacties van de fans.''