ROTTERDAM - Judoka Henk Grol durft het aan. Ondanks een knieblessure zal de winnaar van olympisch brons meedoen aan de wereldkampioenschappen in Rotterdam, die woensdag beginnen in Rotterdam.

Hij hakte maandagavond in samenspraak met bondscoach Maarten Arens de knoop door. Grol komt pas zondag op de slotdag op de tatami in de klasse tot 100 kilogram.

De 24-jarige judoka raakte in juli geblesseerd tijdens een trainingskamp in Duitsland, maar is voldoende hersteld om in het Topsportcentrum voor eigen publiek de strijd aan te gaan.

Hij werkte maandag een intensieve training af, waarna de arts van de judobond hem fit verklaarde. ''Maar het allerbelangrijkste is dat Henk zelf vertrouwen heeft in de knie'', zei bondscoach Arens.

Stabiliteit

''De voorbereiding is natuurlijk verre van ideaal, maar de knie heeft de laatste dagen voldoende stabiliteit gekregen'', vervolgde de bondscoach.

''Als maandag was gebleken dat de knie onvoldoende hersteld was, dan hadden we geen onnodige risico's genomen. De komende dagen staan nu in het teken van het verdere herstel, rust en het opbouwen naar de wedstrijddag. Een klein voordeel hierbij is het feit dat Henk op de laatste wedstrijddag moet judoën.''