AMSTERDAM - Feyenoord heeft geen geld meer om de salarissen van haar eigen spelersgroep te betalen. Dat meldde VI-hoofdredacteur Johan Derksen maandagavond in het programma Voetbal Insite.

Volgens Derksen kan de club niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Halverwege vorig seizoen kwam de stadionclub ook al in de problemen met de salarissen. Destijds moest Feyenoord geld lenen om de spelersgroep te kunnen uitbetalen.

De club gaat nu met enkele goedbetaalde routiniers als Denny Landzaat praten om tot een regeling te komen. Eén van de opties is dat Feyenoord de salarissen over meerdere jaren gaat spreiden.

Leo Beenhakker zou algemeen directeur Eric Gudde inmiddels gevraagd hebben in interviews niet meer te praten over de financiële situatie bij Feyenoord. De technisch directeur is van mening dat de nadruk de komende tijd op de sportieve prestaties van de club moet liggen.

De Guzman

Tijdens het programma wist Derksen verder te melden dat Feyenoord op het punt staat Jonathan de Guzman te verkopen.

De aanvallende middenvelder, die afgelopen weekeinde tijdens de 4-0 overwinning op Roda JC een hoofdrol vervulde, zou in de belangstelling staan van een Spaanse topclub.

Het geld dat de koploper van de eredivisie zou ontvangen voor de speler, wordt niet geïnvesteerd in de spelersgroep. De opbrengsten moeten gebruikt worden om de club uit de huidige financiële malaise te trekken.

Ajax

Overigens zou er ook bij Ajax sprake zijn van een benauwde financiële situatie. De spelersgroep van de Amsterdammers is te groot waardoor de salarissen te zwaar zouden wegen op de begroting.