ROERMOND - De Noorse wielrenner Edvald Boasson Hagen heeft maandag de zesde etappe van de Eneco Tour gewonnen.

De rit over 163,3 kilometer ging van Genk naar Roermond. Boasson Hagen verstevigde dankzij de bonificatieseconden zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Boasson Hagen klopte in de massasprint de Australiër Matthew Goss en Tyler Farrar. De Amerikaan, die zondag de leiderstrui af moest staan, kondigde meteen aan dat hij de ronde verlaat.

Farrar wil zich de komende dagen voorbereiden op de Ronde van Spanje die zaterdag in Assen begint.

Dinsdag eindigt de rittenkoers door Nederland en België met een individuele tijdrit over 13,1 kilometer in Amersfoort.

Protest

De wedstrijdjury heeft een protest van de Australische wielrenner Matthew Goss afgewezen. De renner van Team Saxobank had geprotesteerd tegen de spurt van Boasson Hagen, die hem onreglementair zou hebben gehinderd in de sprint.

Goss betoogde dat de Noor in de laatste honderd meter te ver naar rechts ging en daarmee van zijn lijn afweek. Daardoor was er voor Goss geen ruimte meer om Boasson Hagen te passeren.

Niet bewust

De jury besloot na bestudering van de tv-beelden om de uitslag ongewijzigd te laten. Boasson Hagen was zich in elk geval van geen kwaad bewust.

''Ging ik naar rechts? Ik moet zeggen dat ik me de sprint niet goed meer herinner'', zei hij. ''Maar ik was niet bewust bezig met andere sprinters.''