VALENCIA - Ook al eindigde hij als laatste en maakte hij capriolen als een clown, Luca Badoer rijdt ook de volgende Grand Prix in de Formule 1 voor Ferrari.

Dat zei teambaas Stefano Domenicali na de Grote Prijs van Europa op het circuit van Valencia, waar de 38-jarige Badoer zondag als invaller voor de geblesseerde Felipe Massa op de zeventiende plaats eindigde.

"Luca rijdt ook volgend weekeinde in Spa-Francorchamps. Het is belangrijk om hem te behouden. Luca is een teamspeler en juist daarom past hij bij Ferrari", zei Domenicali.

"Het was goed dat hij finishte. Hij had lang niet gereden in de Formule 1 en de druk op hem was erg groot. Ik heb respect voor hem en het is zaak voor Ferrari om kalm en rustig te blijven."

Minardi

Badoer reed tien jaar geleden al eens voor Minardi in de Formule 1. Daarna werd hij testrijder bij Ferrari. Pas zondag was hij voor het eerst nodig in een race als vervanger van Massa, die eind juli zwaar crashte in Hongarije.

Aanvankelijk zou zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher het stoeltje overnemen, maar de Duitser bleek onvoldoende fit voor een rentree.

Miserabel

Domenicali maakte nogmaals duidelijk dat een rentree van Schumacher bij Ferrari niet meer aan de orde is. Na het miserabele optreden van Badoer viel opnieuw de naam van de Duitser als stand-in voor de volgende formule 1-races, maar de teambaas reageerde klip en klaar.


"Ik ben blij dat hij traint, maar het is absoluut uitgesloten dat Schumacher dit jaar als coureur bij Ferrari terugkeert."