CINCINNATI - Roger Federer heeft zondag het ATP-toernooi van Cincinnati gewonnen. De Zwitserse nummer een van de tenniswereld versloeg in de finale van het toernooi uit de Masters Series de Serviër Novak Djokovic, die als vierde was geplaatst.

Federer had alleen in de twee set moeite met zijn tegenstander: 6-1 7-5.

Het was voor de tennisser zijn 61e toernooizege en zijn 16e titel in de Masters Series. De Zwitser was eerder in 2005 en 2007 al succesvol in Cincinnati.

Overtuigend

Ook dit jaar kon niemand hem op het hardcourt stoppen. Djokovic wist in de eerste set slechts één game te winnen, maar ging in het tweede bedrijf voortvarend van start.

De Serviër nam een 3-0-voorsprong en kreeg bij 5-4 een setpunt. Federer poetste die achterstand weg, won de tweede set met 7-5 en greep daarmee de toernooizege.

Tweeling

Federer vierde zijn eerste succes sinds hij vader werd van de tweeling Myla en Charlene. ''Ik kan op dit moment niet gelukkiger zijn'', zei hij. ''Ik bedank Myla en Charlene, omdat ze eerder zijn geboren dan verwacht. En daardoor kon ik deelnemen aan de toernooien van Montreal en Cincinnati.'' Federer werd eind juli vader. Met deze toernooien in Noord-Amerika bereidt hij zich voor op de US Open.

Record Agassi

Federer is met zijn zestiende zege dichtbij de evenaring van het record van Andre Agassi. De Amerikaan won in zijn loopbaan zeventien Masters Series-toernooien.

Voor de nummer één van de wereld was het de derde keer dat hij de trofee in Cincinnati in ontvangst mocht nemen. In 2005 en 2007 was hij er ook de beste.