SAN SEBASTIAN - Thiemo de Bakker heeft zondag in het Spaanse San Sebastian zijn derde challengertoernooi van deze maand gewonnen.

De 20-jarige Haagse tennisser was in de finale met 6-2 6-3 te sterk voor de Serviër Filip Krajinovic.

De Bakker was zeer tevreden over zijn prestaties in de Spaanse badplaats: ''Het ging goed, ik maakte weinig fouten in de finale. Zaterdag voelde ik me in de halve finale slecht, maar vandaag had ik daar geen last van.''

Tampere en Vigo

De Bakker won in augustus ook al de challengers van Tampere en Vigo. Opvallend genoeg werd hij telkens begeleid door een andere coach.

Jan Siemerink, Rohan Goetzke en Dennis Schenk coachten De Bakker alledrie naar een toernooizege. ''Met alle coaches was de samenwerking goed'', aldus De Bakker, ''ik wacht rustig af met wie ik nu aan de slag ga.''

US Open

De Nederlandse nummer een heeft ervoor gekozen niet aan de kwalificaties voor de US Open mee te doen. ''Door de toernooizeges heb ik veel wedstrijden gespeeld en ben ik wat vermoeid. Bovendien moet ik dan weer van gravel naar hardcourt overstappen'', aldus de geboren Hagenaar.

Na een week rust reist De Bakker volgende week naar Roemenië voor een challenger in Brasov om een week later in eigen land het challengertoernooi van Alphen aan den Rijn te spelen.

ATP-toernooien

Daarna volgt vrijwel zeker een optreden met het Daviscupteam tegen Frankrijk en gaat De Bakker mikken op deelname aan enkele ATP-toernooien: ''Dat wil ik wel weer gaan proberen. Hopelijk kan ik door het behalen van hoofdtoernooien veel punten verdienen.''

De Bakker zal maandag opnieuw stijgen op de wereldranglijst. Afgelopen week klom hij dank zij zijn zege in Vigo al naar plaats 169.