AMSTERDAM - Rafael Nadal is er niet in geslaagd de eindstrijd van het Masters toernooi in Cincinnati te bereiken. De Spanjaard verloor kansloos met 6-1 6-4 van de Serviër Novak Djokovic.

Nadal was na afloop echter niet ontevreden. Het was zijn tweede toernooi nadat hij twee maanden was uitgeschakeld met knieproblemen.

''Ik ben blij dat ik er hier bij kon zijn en blij dat ik steeds beter word richting US Open, beter dan ik van tevoren had verwacht'', zei de voormalige nummer één van de wereld.

Nadal vond zeven wedstrijden in twee weken ook wel genoeg. Hij won er drie in Cincinnati en twee in Montreal vorige week.

Vijf sets

''Ik ben nog niet fit genoeg om op dit niveau 100 procent te spelen.'' De US Open, die over een week begint, zal nog zwaarder zijn. Daar wordt in best-of-five sets gespeeld.

''We zullen zien of ik in staat ben om vijf sets te spelen. Maar om te winnen tegen de toppers zal ik niet alleen fit moeten zijn, maar ook goed tennis moeten spelen'', laat Nadal weten.

Federer

In de finale in Cincinnati neemt Djokovic het op tegen Roger Federer. De Zwitser versloeg in zijn halve finale Andy Murray met 6-2 7-6 (8).