VALENCIA - Heikki Kovalainen is mogelijk de derde autocoureur die dit seizoen afhaakt in de Formule 1. Renstal McLaren is ontevreden over de resultaten van de Fin.

''We willen graag zien dat Heikki verbetert. Als hij beter gaat presteren, is hij er zeker van dat hij bij ons kan blijven'', aldus teambaas Martin Whitmarsh.

Eerder dit seizoen raakte Sebastien Bourdais zijn stoeltje kwijt bij Toro Rosso en werd Nelson Piquet aan de kant gezet door Renault.

Kovalainen viel vijf van de tien races uit en bezet in het wereldkampioenschap de twaalfde plaats met een schamele 9 punten.

Valencia

''Hij vindt zelf ook dat hij niet zo goed heeft gereden tot nog toe en wij zijn het daarmee eens. Hij werkt er hard voor en is in staat om een goede kwalificatie te rijden en zelfs de race te winnen. Daar moet hij zich op richten'', aldus Whitmarsh.

De formule-1 coureurs rijden zondag de Grote Prijs van Europa in Valencia. Zaterdag is de kwalificatierace.

Alonso

Whitmarsh zei verder dat McLaren nog niet heeft gesproken met andere coureurs. ''Maar we hebben evenmin al het team voor volgend seizoen vastgesteld.''

De baas van de Britse renstal, met wereldkampioen Lewis Hamilton in de gelederen, verwacht dat Fernando Alonso naar Ferrari gaat. ''Als die transfer erdoor is, komen de andere teams ook los.''