DEN HAAG - Gino Coutinho slaat de trainingen bij ADO Den Haag voorlopig over. De 27-jarige doelman neemt de komende periode even rust na zijn verblijf in de gevangenis.

Coutinho is verdachte in een drugszaak en zat de afgelopen twee weken achter de tralies. Op zijn perceel in Ens werd een professioneel ingerichte hennepplantage van 4500 planten aangetroffen.

''Hij is wat ons betreft nog steeds onschuldig tenzij hij wordt veroordeeld'', zei een woordvoerster van de Haagse club vrijdag.

Ontslag

Technisch directeur André Wetzel had donderdag een gesprek met de doelverdediger. ''De inhoud van dat gesprek blijft tussen hen'', aldus de zegsvrouwe. Ze gaf wel aan dat bij een eventuele veroordeling ontslag kan volgen, dat is standaard vastgelegd in de contracten.

Waterman

Coutinho, de derde doelman van ADO, maakte in de eerste competitiewedstrijd dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal van ADO vanwege de blessures van Boy Waterman en Robert Zwinkels. Na zijn arrestatie zag ADO zich genoodzaakt Barry Ditewig te contracteren om het keepersprobleem op te lossen. Waterman is inmiddels weer fit.