AMSTERDAM - Luca Badoer sluit uit dat Michael Schumacher alsnog in een van de volgende races achter het stuur van de Ferrari van Felipe Massa kruipt, mocht hij daar fit genoeg voor zijn. ''Tot Felipe terug is, is de auto van mij.''

Waar zijn collega’s even een break namen, heeft Luca Badoer zich de afgelopen weken suf getraind om in vorm te komen voor zijn eerste race in tien jaar: de Grand Prix van Europa in Valencia.

Dolblij en vastberaden verscheen hij daarom donderdag in de paddock voor de persconferentie.

''Voor Ferrari rijden in de Formule 1 was mijn hele leven al mijn droom. Nu kan het. Ik ben de gelukkigste coureur in de wereld'', zei hij.

Wennen

Badoer liet eerder al weten zichzelf nog geen hoge doelen te stellen in deze eerste race. De Grand Prix van Japan in 1999 was immers zijn laatste race-optreden in de Formule 1, dus hij zal even moeten wennen.

Maar hij heeft een schat aan ervaring waar hij op kan vertrouwen. ''Ik reed in de afgelopen tien jaar bijna 150.000 kilometer in een Formule 1. Ik ben gewend twee races te rijden op één dag, omdat we dat in de tests wel eens deden. Dus op dit moment ben ik heel kalm, heel rustig.''

De Italiaan geeft toe dat hij zo relaxed kan zijn omdat hij weet dat hij meer dan één race de kans krijgt, vertelde hij.

Bezorgd

''Als ik alleen in Valencia mocht rijden, zou ik heel bezorgd zijn. Ik zou dan alles proberen, misschien met een hoop druk, misschien met vele fouten.''

''Maar dat is niet het geval. Want tot Felipe terug is, is de auto van mij. Ik heb tijd om me te verbeteren.'' Tegenover Autosport bevestigde een woordvoerder van Ferrari dat Badoer inderdaad de man naast Kimi Räikkönen zal zijn de komende races.