MANCHESTER - De Engelse international Rio Ferdinand heeft drie tot vier weken nodig om te herstellen van een kuitblessure die hij vorige week opliep. Dat maakte zijn trainer bij Manchester United, sir Alex Ferguson, vrijdag bekend.

De 31-jarige centrumverdediger raakte op de training geblesseerd en miste de eerste twee competitiewedstrijden van Manchester United in de Premier League.

Ferdinand zal nu ook bij de topper tegen Arsenal volgend weekeinde afwezig zijn en ook de interlands van Engeland tegen Slovenië (5 september) en Kroatië (9 september) komen nog te vroeg.

Ferdinand miste vorig seizoen ook aardig wat wedstrijden door blessures.

Johnson

Fulham kan de komende twee maanden geen beroep doen op aanvaller Andy Johnson. De Engelse international kwam donderdag in het Europa League-duel met Amkar Perm (3-1) na een tackle ongelukkig terecht en ontwrichtte zijn sleutelbeen.

''Het was een moeilijke wedstrijd, die werd overschaduwd door de aanslag op Andy Johnson. Die actie was zeker een rode kaart waard'', zei Fulham-manager Roy Hodgson vrijdag. ''Hij is nu voor lange tijd uitgeschakeld, minstens acht weken.''