ZANDVOORT - Het noodweer is donderdagavond losgebarsten boven de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort.

De organisatie van het KLM Open legde per direct het golftoernooi stil.

Ongeveer dertig van de in totaal 156 deelnemers aan het grootste golftoernooi van Nederland hadden hun eerste ronde van achttien holes nog niet volbracht. Na een onderbreking van ruim een uur konden zij hun spel weer voortzetten.

De Ier Paul McGinley en de Schot Gary Orr leverden de beste scorekaart in met een ronde van 64 slagen.

Lafeber

Maarten Lafeber staat na de eerste dag van het KLM Open nog maar net bij de beste tachtig. De 34-jarige Nederlandse routinier op de Europese Tour leverde donderdag na de eerste achttien holes op de Kennemer banen in Zandvoort een scorekaart in van 71, één slag boven par en zeven meer dan de Ierse koploper Paul McGinley.

Hij was binnen voor onweer losbarstte en de organisatie het toernooi stillegde.

Bogey

Lafeber, die in 2003 het Open Nederlands kampioenschap won, was niet ontevreden met zijn resultaat. "Ik heb solide gespeeld", vond hij. "Jammer genoeg maakte ik een bogey op de laatste hole. Daar maakte in een compleet verkeerde beoordeling."

Hij had een aanvaardbaar excuus. "Het was erg moeilijk door de harde wind. Vooral op de tweede negen holes was het lastig en kon ik enkele zekere birdies niet maken. De jongens die in de ochtend speelden, hadden betere condities. Maar ik heb denk ik de juiste keuzes gemaakt en ik zit er nog steeds in."