LONDEN - De Engelse voetbalbond (FA) heeft de supporters in een open brief ten zeerste afgeraden mee te gaan naar Istanbul voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Gezien de moeilijkheden uit het verleden bij de duels tussen beide landen is dat verreweg het verstandigst.

"Een moeilijke beslissing", gaf de FA in een verklaring toe. "Toch moesten we die, na de incidenten in recente jaren, nemen om ervoor te zorgen dat de wedstrijd zo gladjes en veilig mogelijk verloopt voor alle betrokkenen. De FA roept, met steun van overheid, politie en UEFA, iedereen die van plan is naar Istanbul te vliegen en een kaartje te kopen op de zwarte markt dringend op dat niet te doen."

Volgens de FA rekenen de Turkse autoriteiten helemaal niet op de komst van Engelse fans en is er in het Sukru Saracoglu-stadion ook geen apart vak ingericht om hen van de Turkse aanhang te scheiden.

De voetbalbond zei er donderdag eerlijk bij bang te zijn voor ongeregeldheden, die wellicht de deelneming van Engeland aan het EK in Portugal in gevaar brengen. "De UEFA heeft ons op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat nieuwe problemen met supporters kunnen leiden tot uitsluiting van het Engelse elftal."