BRUSSEL -Tyler Farrar heeft donderdag ook de tweede etappe van de Eneco Tour op zijn naam gebracht.

Na een rit over 178,1 km van Ardooie naar Brussel, met de finish naast het Koning Boudewijnstadion, was hij opnieuw de snelste in de sprint.

De Amerikaanse wielrenner van Garmin verstevigde met de bijbehorende 10 bonificatieseconden zijn leiding in het algemeen klassement.

Farrar, die in Gent woont, versloeg in de spurt onder anderen de Wit-Rus Jaoeheni Hoetarovitsj en de Noor Edvald Boasson Hagen, woensdag ook al derde.

Het eerste peloton kreeg op het laatste rechte eind naar de finish de Belgische vluchter Nick Nuyens (Rabobank) nog net te pakken. Zijn Nederlandse ploeg controleerde de slotfase van de etappe, maar kreeg daarvoor niet de gewenste beloning.

Uitgevallen

Jose Ivan Gutierrez en Andreas Klöden zijn donderdag uitgevallen in de Eneco Tour. Gutierrez, de Spaanse wielrenner van Caisse d'Epargne die de ronde de afgelopen twee jaar won, ging donderdag om onbekende redenen niet meer van start in de tweede etappe.

Klöden kwam tijdens deze rit zwaar ten val. Volgens de organisatie van de Eneco Tour heeft de Duitser van Astana vermoedelijk de linkerpols gebroken.

De organisatoren van de Eneco Tour meldden donderdagmiddag ook het uitvallen van de Nederlander Hans Dekkers, bij Garmin ploeggenoot van Farrar. De reden is niet bekend.

Valpartij

De Spaanse sprinter Koldo Fernandez stapte ook donderdag onderweg af. Hij veroorzaakte woensdag de massale valpartij vlak voor de finish.

Een paar andere slachtoffers van die val, onder wie de Belg Gorik Gardeyn en de Fransen Johann Offredo en Sébastian Turgot, konden donderdagochtend ook niet meer op de fiets stappen.