AMSTERDAM - Michael Rasmussen zal dit jaar niet starten in de Ronde van Spanje. De Telegraaf meldt dat de voormalige Raborenner hierover een mail heeft gekregen van organisator Unipublic.

De organisatie beroept zich op het feit dat de Deen niet binnen de UCI-termijn van twintig dagen door een ploeg is aangemeld.

Hierdoor zou hij niet aan de start van de Vuelta mogen verschijnen.

'Geef niet op'

Rasmussen legt zich niet neer bij deze beslissing. "Unipublic wijst nu op een UCI-regel, terwijl ik van UCI-voorzitter Pat McQuaid te horen heb gekregen dat ik kan starten in de Vuelta indien ik een ploeg heb," legt hij uit.

"Op het ogenblik ben ik zo goed als rond met een team dat volgende week van start gaat in de Vuelta. Twee jaar lang heb ik me op deze wedstrijd voorbereid en de conditie is uitmuntend. Ik geef het nog niet op."

Ceramica Flaminia

Enkele weken geleden leek de van doping verdachte renner met Ceramica Flaminia een nieuw team te hebben gevonden. De Italiaanse ploeg trok zich echter op het laatste moment terug na een negatief advies van de internationale wielerunie.

De equipe zou volgens de UCI in de problemen kunnen komen wanneer Rasmussen, die terugkeerde na een schorsing van twee jaar, deel zou gaan uitmaken van het team.

Om de Scandinaviër hangt de geur van doping. Hij wordt nog steeds genoemd in de zaak omtrent Stefan Matschiner. De Oostenrijkse manager voorzag onder andere Bernhard Kohl van bloeddoping.

Vinokourov

Alexandre Vinokourov heeft wel kans om deel te nemen aan het grote wielerevenement. De Kazach staat op de reservelijst van Astana.

De 35-jarige renner keerde net als Rasmussen enkele weken geleden terug in de wielersport. De voormalige winnaar van de Ronde van Spanje had er net een schorsing van twee jaar opzitten vanwege bloeddoping.