RIJSWIJK - Vijf Nederlandse voetbalclubs komen donderdagavond in actie in de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Europa League.

PSV en SC Heerenveen beginnen met een uitwedstrijd, Ajax, FC Twente en NAC Breda openen het tweeluik met een duel voor eigen publiek.

PSV trapt in Israël om 18.30 uur (Nederlandse tijd) als eerste Nederlandse club af.

Als tegenstander in Tel Aviv fungeert het onbekende Bnei Yehuda, dat in de voorgaande drie kwalificatieronden niet één doelpunt tegen kreeg.

Heerenveen

Om 19.00 uur (Nederlandse tijd) gaat SC Heerenveen in Griekenland de strijd aan met PAOK. Coach Trond Sollied verwacht een zware wedstrijd in tropische omstandigheden. Op hetzelfde tijdstip begint NAC Breda op eigen veld tegen de Spaanse subtopper Villarreal.

FC Twente gaat om 20.00 uur in Enschede tegen FK Qarabagh uit Azerbeidzjan op jacht naar doelpunten. Coach Steve McClaren waarschuwde aan de vooravond van de thuiswedstrijd voor onderschatting.

Ajax

Ajax sluit de voetbalavond voor Nederland af met de thuiswedstrijd tegen Slovan Bratislava (aanvang: 20.45 uur). Coach Martin Jol kan tegen de Slowaakse kampioen niet beschikken over Ismaïl Aissati (geblesseerd) en Bruno Silva (geschorst).