THESSALONIKI - SC Heerenveen wacht donderdag in het Griekse Thessaloniki een heet avondje. De verwachting is dat de uitwedstrijd tegen PAOK in de play-offs voor de Europa League in een tropische temperatuur gespeeld gaat worden.

Het kwik stijgt donderdagmiddag in elk geval ruim boven de 35 graden Celsius.

''Ik heb de spelers gezegd dat ze veel moeten drinken. Voor de wedstrijd minimaal drie liter'', liet coach Trond Sollied op de Friese website weten.

''De Grieken zijn evenmin blij met de hoge temperaturen. Zij hebben er net zoveel last van als wij.''

Scoren

Sollied wil met zijn ploeg een goede uitgangspositie voor de return in het Abe Lenstra Stadion bemachtigen. ''Hier scoren zou ideaal zijn'', besefte de Noorse trainer, die enkele jaren geleden in Griekenland bij Panathinaikos werkzaam was.

''Een uitdoelpunt maakt een wereld van verschil. Ik teken in elk geval voor een gelijkspel.''

Sollied hoopt te profiteren van het gebrek aan wedstrijdritme bij PAOK, dat nog aan de nationale competitie moet beginnen. Ook telt de Griekse ploeg nogal wat geblesseerde spelers.

''Als we PAOK een hoger tempo opleggen dan dat ze in de oefenduels gewend zijn dan maken we een kans.''

Elm

Sollied kan in Griekenland geen beroep doen op Viktor Elm. De Zweedse middenvelder kampt met vermoeidheidsverschijnselen.

Hij is in afwachting van onderzoeksresultaten uit het ziekenhuis. Geert Arend Roorda, Arnor Smarason, Kenny Steppe en Mika Väyrynen bleven door blessures eveneens in Nederland.

De 19-jarige Diederik Bangma fungeert achter eerste doelman Martin Lejsal als reservekeeper. Hij is door het mogelijke vertrek van Brian Vandenbussche naar het Spaanse Las Palmes en de blessure van Steppe voorlopig gepromoveerd tot tweede doelman van SC Heerenveen.