ZWOLLE - ADO Den Haag-doelman Gino Coutinho heeft dinsdag de gevangenis mogen verlaten.

De 27-jarige sluitpost zat twee weken achter de tralies omdat op een perceel van Coutinho in Ens een professioneel ingerichte hennepplantage van 4500 planten was aangetroffen.

Ook de andere twee verdachten in de zaak zijn inmiddels op vrije voeten gesteld.

De politie hield Coutinho en een 28-jarige medeverdachte uit Eindhoven op dinsdag 4 augustus aan. De rechter-commissaris besloot het voorarrest van Coutinho - die direct uit de selectie van ADO Den Haag werd gezet - drie dagen later met twee weken te verlengen.

Verdachte

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) wilde woensdag niet zeggen waarom de keeper eerder uit de gevangenis mag. Het OM benadrukt wel dat Coutinho nog steeds verdachte is in de 'hennepzaak'.

Het oppakken van Coutinho leidde tot een acuut keepersprobleem bij ADO, aangezien hij door blessures van Boy Waterman en Robert Zwinkels de enige fitte doelman was voor trainer Raymond Atteveld. De eredivisieclub uit Den Haag besloot daarom de transfervrije Barry Ditewig vast te leggen.

Toekomst

Coutinho meldt zich donderdag in Den Haag bij technisch directeur André Wetzel, zo liet een woordvoerster van de eredivisieclub weten. Wetzel praat dan met de doelman over dienst toekomst. Voorlopig maakt Coutinho nog geen deel uit van de selectie van ADO.