ZEIST - De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de incidenten vrijdag na afloop van de competitiewedstrijd FC Omniworld - FC Volendam (2-1) in de Jupiler League.

De spelers Melvin Platje en Kelvin Maynard van Volendam kregen bij het verlaten van het stadion ruzie met aanhangers van de thuisclub. De politie pakte hen op. De twee brachten de nacht door in de cel.

Platje en Maynard werden zaterdagochtend weer op vrije voeten gesteld. De twee betrokken clubs hebben inmiddels een verklaring opgestuurd naar de KNVB.

De bond wil ook van Platje en Maynard horen wat de toedracht van het incident in Almere is geweest.

Veiligheid

Van Omniworld wil de aanklager nog weten hoe de veiligheid rondom het stadion is geregeld, zoals op de route van de kleedkamer naar de spelersbus.

Een woordvoerster van de KNVB liet woensdag weten dat de aanklager betaald voetbal tot maandag de tijd heeft om informatie te verzamelen.

Daarna moet hij besluiten de zaak te seponeren of een strafzaak te beginnen.

Platje en Maynard trainen in afwachting van het onderzoek van de aanklager gewoon mee met de selectie van trainer Edward Sturing.

Geen stappen

De clubleiding heeft de groep zaterdagochtend toegesproken en onderneemt verder geen stappen. De twee betrokken voetballers mogen vrijdag waarschijnlijk 'gewoon' in actie komen als Volendam het opneemt tegen FC Eindhoven.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Zwolle heeft de zaak ook in behandeling.

Volgens een woordvoerder van de voetbalclub kan het nog wel even duren voor het OM een besluit heeft genomen om Platje en Maynard al dan niet te vervolgen voor hun aandeel in de ongeregeldheden bij Omniworld.