GLASGOW - Arsenal heeft dinsdag een goede stap gezet naar plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League. In Glasgow versloeg de Londense formatie Celtic met 2-0.

Arsenal was in de eerste helft de bovenliggende partij. De Engelsen kregen kleine kansen en zagen een goal van Arsjavin terecht afgekeurd worden wegens buitenspel.

Celtic stelde daar weinig tegenover, alleen Brown was af en toe gevaarlijk. Vlak voor rust kwam Arsenal verdiend op voorsprong door een goal van William Gallas. De Franse verdediger veranderde een vrije trap van aanvoerder Fabregas met zijn rug van richting.

Overtredingen

Na rust kwam Celtic fel uit de startblokken wat leidde tot forse overtredingen op met name Fabregas. Arsenal was echter niet onder de indruk en bleef de betere ploeg.

Celtic trainer Tony Mowbray probeerde met het inbrengen van oud-Utrecht speler Marc-Antoine Fortuné en Scott McDonald Arsenal onder druk te zetten. Dat bleek geen succes, want in de 71e minuut bouwde Arsenal de voorsprong uit naar 2-0.

De Schotse aanvoerder Caldwell werkte een voorzet van Clichy in eigen doel. In de laatste twintig minuten gebeurde er weinig.

Van Persie

Robin van Persie speelde bij Arsenal de hele wedstrijd mee, maar kon niet zijn stempel drukken op de wedstrijd. Glenn Loovens maakte ook de negentig minuten vol en baarde alleen opzien door een gele kaart na een overtreding op zijn Rotterdamse vriend Van Persie.

Arsenal kan op woensdag 26 augustus in Londen het karwei afmaken.